Inici Hostal Doll - llistat de serveis Façana principal de l'Hostal Doll

L'ENTORN

Blanes

És una vila de quasi 18 km2 situada a l'extrem meridional de la Costa Brava, de la comarca de la Selva i de la demarcació de Girona. Es troba a l'esquerra del riu Tordera, entre els vessants de serra Llarga i de Montells i la mar. La seva costa és ben diferenciada: 4 km de platges, cales acollidores i tranquil·les i penya-segats rocosos. Els dos punts més elevats de la seva superfície són el turó del Vilar, de 269 m, i la muntanya de Sant Joan, de 166 m. El clima, generalment temperat, està condicionat per la situació marítima del municipi: la temperatura mitjana anual és d'uns 16ºC, les pluges són poc freqüents i els vents que hi solen bufar són el garbí i el xaloc, els més dominants, i el llevant, la tramuntanta i el ponent.


Llocs d'interès

Monuments: l´'esglèsia parroquial de Santa Maria i el palau dels Vescomtes de Cabrera, el castell i la capella de sant Joan, el santuari del Vilar, la capella de Nostra Sra. de l'Antiga, la capella de Santa Bàrbara, la Font Gòtica, la capella de Nostra Sra. de l'Esperança...


Jardins: el botànic Mar i Murtra fundat per Karl Faust l'any 1924 amb més de 4000 espècies i el d'aclimatació Pinya de Rosa creat per el Dr. Fernando Riviere de Caralt poc després de l'any 1945 amb més de 7000 espècies.


Mercats: el setmanal que té lloc al passeig de Mar els dilluns on hi trobarem roba, souvenirs i accessoris; i el mercat de fruites i verdures al passeig de Dintre que ofereix els seus productes els matins de dilluns a dissabte. A les tardes, de dilluns a divendres, se subhasten a la llotja del peix les captures dels pescadors.


Activitats a la zona

Durant tot l'any tenen lloc activitats esportives, culturals i folklòriques com ara: l'Aplec de la Mare de Déu del Vilar, els tornejos d'hoquei sobre patins, d'handbol i de futbol, les cantades d'havaneres, els festivals de dansa, les audicions de sardanes, les fires d'artesania, la fira de Sant Tomás, l'Aplec votiu de Sant Rafel, l'Aplec de l'Amor... Al mes de juliol, entre els dies 21 i 28, se celebra la Festa Major en honor a Santa Anna, patrona de la vila, i el Concurs Internacional de Focs d'Artifici Costa Brava i Trofeu Vila de Blanes. Al mes d'agost se celebra la Festa Petita de Sant Bonós i Maximià i té lloc la caminada popular Nit de Sant Bonós.